Tribal Fusion

fotograaf Stefan Couvreur - Fusion Breeze 5


Workshop :Gipsy Fusion Bellydance


Vier deze zomer met een vrolijke dansworkshop met wijde rokken.

Het wordt een energieke workshop geïnspireerd op Flamenco moves en statische poses van de American Tribal Style.Want to move and groove? 


 We leren draaien met rokken en combineren met vrolijke heupbewegingen.

 Pikante moves, staccato isolaties met veel heup en rokwerk. Get ready to smile!


Heb je geen wijde dansrok. 

Laat het ons weten bij je inschrijving dan brengen wij eentje mee voor je.Niveau: Beginners met een beetje buikdanservaring.

Tribal Fusion Bellydance

Lesgever: MizkaoZ aka Lotte Liese
Lotte geeft sinds 2014 lessen en workshops. Ze is een danser, verslaafd aan rotsklimmen, toegewijde yogi en een vegetarische fijnproever; elementen die verwijzen naar een bewuste levensstijl. Beïnvloed door verschillende leraren en veel verschillende dansstijlen, vindt Lotte een manier om een ​​eigen stijl te belichamen. Lotte is ook oprichter en organisator van TribaLeuven.


Wat is Tribal Fusion Bellydance?

Deze stoere vorm van buikdans is ontstaan in 1990 uit de American Tribal Style. Een formatiedans waar alle werelddelen samen komen. Hieruit ontstond dan weer Tribal Fusion Bellydance, een fusion van buikdans met moderne danstijlen als popping, hip hop, hedendaagse dans, cabaret. Heel typerend zijn de isolaties en layerings, alsook de hypnotiserende slangenbewegingen.

De kostuums zijn vaak in donkere kleuren gecombineerd met veel etnische juwelen en bloemen.Lessenreeks: Vintage Bellydance Fusion vanaf augustus!

Deze cursus is geannuleerd. Was jij ingeschreven dan krijg je het bedrag terug gestort.


Deze zomer organiseren Nefertari en MizkaoZ een kleine lessenreeks rond Tribal Fusion Bellydance.

Deze lessenreeks focust op een zachte “Vintage Fusion”, geïnspireerd door de old school Tribal Fusion: slow snaky moves, layerings , een kleine toets ATS(c) en afentoe pittige layering drills!

Vanuit uitgelijnde poses werken we toe naar vloeiende combo's. Sensualiteit staat hier centraal: ontdek een zwoele, sensuele kant van jezelf!


Verwacht een stevige opwarming en yoga om de flexibiliteit te bevorderen van het bovenlichaam (backbends en upper body undulations).


(Half)-gevorderden: voor studenten met een basis. Verwacht een leuke afwisseling van crazy layers, fast hips, en smooth snaky upper body combo's!