Buikdans

De buikdans, raqs sharqi of oriĆ«ntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen

Er bestaan veel vormen binnen de buikdans en ieder land en vaak iedere streek heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Zo zijn er dansen die meer op volksdansen lijken, zoals de Egyptische 'Saidi' stokdans, of de Turkse Romadans. Als gevolg worden er veel verschillende kostuums gedragen. Zo zijn er kostuumstijlen ontstaan in Europa en de Verenigde Staten. Een duidelijk voorbeeld van de laatste is de 'tribal bellydance'. Er zijn ook vele stijlen van 'fusion bellydance'; dat zijn stijlen waar elementen uit andere dansen, zoals Indiase Bollywood dans of flamenco, in zijn verwerkt.


De Oriƫntaalse muziek brengt je in magische sfeer.

Vrouwelijkheid en sensualiteit staan centraal in het buikdansen daarom was het vroeger verboden te dansen in het bijzijn van mannen.


Buikdansen is verslavend!

Het "waaaw" effect verkrijg je door: Isolaties. Het isoleren of apart bewegen van de lichaamsdelen (boven en onderlichaam) geven een hypnotiserend effect. Door deze bewegingen leer je lichaamsbewuster te worden en maak je je lichaam soepel.

Buikdansen is ook een hele goede workout voor rug en buikspieren en bovendien is het goed voor je zelfvertrouwen.