Leerkrachten

BIO: Lotte Peeters


“ Dance, control and let go”


Influenced by so many teachers (Sarah Chebaro, Matthias Lauwers, Maya Acid, Tjarda Van straten, Anasma, Hilde Cannoodt, Violet Scrap, Marco Obelixx, Orchidaceae,…


Passionated photographer, rock climbing addict, improvised cooking and everything about (veggie) food, chocolate, all alcoholic spirits with sparkles in it, dogs&cats.

Sleeping with as many pillows as possible, chaotic but with a view, dramatic but lazy.

Second hand trash, travelling new and old cities, looking up old and new music.

Coffee and coconut creamy style.

Everything that is furry and soft textures and fabric that has structures, patterns preferably as wild a possible!

Dance as a way to stay in control and let go.

Founder and organizer of TribaLeuven.


www.KaoZDanceCollective.comBIO: Eline Vancoppenolle


Eline is al van jongs af aan aan het dansen. Ze ging van ballet naar jazz-dance, naar hip hop en ragga, maar ze vond altijd dat er iets miste.

Het is pas toen ze 19 jaar was dat ze buikdans ontdekte dankzij een dansworkshop van Nefertari en dat ze de dansstijl had gevonden die op haar lijf was geschreven. Ondertussen zijn we zeven jaar later en kan Eline buikdans niet meer uit haar leven denken.

 

Eline leerde haar typische aardse stijl van strakke isolaties afgewisseld met vloeiende bewegingen van Nefertari en les per les groeide het zelfvertrouwen. Zoveel lessen later en een show in Hawaiiaans thema zorgde ervoor dat Eline, het podiumbeest was geboren…

Zowat elke kans die ze kreeg om op te treden werd gegrepen: met Nefertari's students won ze de tweede plaats op het kampioenschap buikdansen in Heerlen, op Leuven autovrij tijdens een warme zomer trad ze op met haar eigen solo en een trio act met Nefertari en een medeleerlinge, een groeps-act op TribaLeuven volgde samen met nog zo veel meer optredens…

Ondertussen leerde ze van MizkaoZ de wereld van tribal fusion bellydance kennen en toonde Nefertari haar de finesse en elegantie die samen gaat met burlesque. Sinds kort kan Eline ook paaldansen en zwaardvechten toevoegen aan haar lijstje van ' curieuze hobby's '.


Zeven jaar na haar eerste heupkantel staat Eline te popelen om de  vreugde, passie en zelfvertrouwen die ze vond door te buikdansen te delen met iedereen die ook op zoek is naar een unieke manier om lichaam en geest te verrijken.